Temel Kazısı Nasıl Yapılır

Temel Kazısı

Temel nedir sorusunun yanıtı mimari yapıların zeminden itibaren yükselmesini esas alan, tabana bağlanmasını sağlayan kısımdır. Yapıdan zemine taşınan yükün taşınması için kullanılan duvarlar, taban kısmı ve diğer kısımlara temel denir. Temeller genellikle betonarmedir. Betonarme yapıların dışında ahşap ve çelik yapılarda da tercih edilirler.

Yikimcim.com, sahip olduğu teknik altyapı, teknoloji, teknik personel, deneyimli ekip ve bilgi birikimi ile hangi büyüklükte olursa olsun temel kazısı alanında Türkiye’nin lider markasıdır. Kaliteye dair yüksek beklentilere yanıt veren Yikimcim.com, Temel Kazısı hizmetini boyut fark etmeksizin gerçekleştirirken profesyonel iş gücü, yüksek teknolojiye sahip her ölçekteki araç ve makineleri ile sürprizlere yer bırakmaz.

Temel Kazısı Nasıl Yapılır?

Temel için ilk aşama kazıdır. Bu süreçte belirlenen arazide hazırlıklar yapılır. Bu noktada su, Telekom, doğalgaz, elektrik şebekelerinin zarar görmemesi için hat planları alınır, mühendisler buradan hareketle sahada GPS ya da Total Station denilen aletleri de kullanarak işaretlemeler yapar ve genel itibarıyla kapsamlı bir çalışma sonucunda Temel Kazısı için sınırlar belirlenir.

Kazı çalışmaları makine ve insan gücünün uyumu ile sağlanır. Derinlik eğime daha fazla önem vermeyi gerekli kılar. Kazı tamamlandığında zemin silindiri devreye alınır. Bu makine ile zemin, sıkılaştırılarak düzeltilir. Zeminin düzgün olması demek, betondan ve genel itibarıyla zemin ile ilgili yapım maliyetlerinden tasarruf anlamına gelir.

Temel Kazısı Yöntemleri

Temel Kazı Yöntemleri

Temel Kazı alanı girintili, çıkıntılı olabilir. Tepe ya da çöküntü kısımlar olabilir. Eğimli arazilere yönelik tasfiye kazısı yapılması gerekecektir. Kademeli şekilde yapılan bu kazılara terasman adı verilir. Güvenlik prosedürlerinin öncelikli olduğu çalışmalarda temel sınırlarından bir miktar geniş kazı yapılır.

Genellikle sınırlardan 1’er metre daha geniş alan kazılır. Toprağın göçme riski olabilir, bunun için gerekli tedbirler alınır. Çok derin kazılar için yine kaymayı önleme esaslı şekilde istinat duvarı denen blokaj unsurları çekilir. Temel Kazı sırasında su ile karşılaşılabilir.

Projelerde süre açısından aksamalara neden oluşturabilen bu tip durumlarda temel kotunda drenaj amaçlı kanal açılması gibi çözümler uygulanır. Çok sık olmamakla birlikte kazı sırasında tarihi eserlere rastlanabilir. Bu durumda ilgili kurumlara haber verilir ve eserler çıkarıldıktan sonra kazı çalışmalarına dönülür.

Gerekli tedbirlerin alındığı bir Temel Kazısı çalışmasında süre alanın büyüklüğüne, bölgenin ve temelin özelliklerine bağlıdır. Dar sokakların olduğu, bitişik nizam bölgelerde süreç daha komplikedir. Yan binaların temelinin sağlama alındığı, zemin etüdünün ivedilikle hazırlandığı ve ek güvenlik tedbirlerinin söz konusu olduğu bitişik nizam yapılar, özellikle metropollerde yoğunluktadır.

Temel Kazısı Fiyatları

Yikimcim.com’da kalite standartlarından ödün verilmeden sunulan temel kazısı hizmeti, aynı zamanda uygun maliyet avantajına sahiptir. Yikimcim.com Bina Yıkım Hizmetleri, zamandan olduğu gibi bütçeden de tasarruf anlamına gelir.Temel Kazısı fiyatları ile ilgili daha fazla bilgi ve sorularınız için bizimle şimdi iletişime geçiniz.

Tüm sorularınıza yanıt bulacağınız uzmanlarımız size bir telefon veya e-posta kadar yakın.

Temel Kazısı ile ilgili daha detaylı bilgi için;